Elektrische Fiets

Een elektrische fiets(ook wel e-bike genoemd) maakt fietsen een stuk makkelijker door middel van trapondersteuning met een accu. Dit zorgt ervoor dat u snel vooruit gaat zonder dat u veel moeite hoeft te doen voor het trappen. De accu van een E-Bike is op te laden door middel van reguliere stopcontacten. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijk is om gewoon zelf de elektrische fiets op te laden. Natuurlijk is het ook mogelijk om de fiets te gebruiken zonder accu, dan wordt het een normale fiets. De accu zit vaak in de bagagedrager bevestigd. Doordat het fietsen op een elektrische fiets veel gemakkelijker gaat dan gewoon fietsen, zijn de E-Bikes ook goed geschikt voor ouderen of andere mensen die niet de mogelijkheid hebben om lange afstanden te fietsen op een gewone fiets.

Elektrische Fiets - E-Bike - Ado Bike Fietsen

Mogelijkheden Elektrische Fiets

Om het fietsen op een E-Bike nog makkelijker te maken zijn er bijvoorbeeld een aantal accessoires die toegevoegd kunnen worden aan de fietsen. Zo kan je van een elektrische fiets ook een transportfiets maken door een draagrek aan de voorkant te bevestigen. Dit zorgt ervoor dat er meerdere spullen meegenomen kunnen worden op de fiets. Om nog meer rijcomfort te hebben is het ook mogelijk om een krat of mand op het draagrek te plaatsen. Zo kunnen er meerdere losse spullen meegenomen worden en krijgt de fiets gelijk een luxe uitstraling. Let er wel op dat elektrische fietsen vaak dure fietsen zijn en dus ook zeer bekend zijn onder fietsendieven. Zorg daarom altijd dat er een goed stevig kettingslot om de fiets wordt gedaan, en neem wanneer mogelijk de accu mee. Dit voorkomt dat de accu wordt gestolen. Naast gewone elektrische fiets modellen zijn er ook elektrische vouwfietsen beschikbaar, makkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer of op vakantie en ideaal om door de stad mee te fietsen.

Bekijk wat de mogelijkheden zijn en wie weet rij je binnenkort zelf op zo’n prachtige Elektrische Fiets van Cortina of één van de vele andere topmerken.