Verschillende materialen Texeler dekbedden

Ben je op zoek naar een dekbed maar weet je niet precies met welk soort je in bed wil liggen 😉

Hierbij willen we je graag op weg helpen en voor het gemak is er bewust voor gekozen om ons te beperken tot de belangrijkste natuurlijke soorten dekbedden. Met belangrijkste worden de soorten dekbedden bedoelt met de meest positieve eigenschappen als dekbedpartner.

Dekbedden Texel

De (veelal) Texeler dekbed van wol

Allereerst willen we graag beginnen met de meest luxe soort onder de dekbedden. De dekbedden van schapenwol van Texel oftewel de Texeler dekbed. Uiteraard zijn deze dekbedden te verkrijgen in verschillende soorten en maten, wat overigens ook geldt voor de overige soorten dekbedden. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar persoonlijke voorkeur.  In de winter gelden er over het algemeen andere behoeften dan in de zomer, vooral wanneer de temperaturen, zoals afgelopen zomer, goed oplopen.  Texeler dekbedden van wol ademen als de beste en zorgen voor een goede vocht- en temperatuurregulatie. Ze zijn van nature vuil afstotend en gaan lang mee, waardoor je extra lang kunt genieten van het comfort van een Texeler dekbed.

Texeler dekbed

De (veelal) Texeler dekbedden van dons

Dekbedden gemaakt van de zachtste dons van ganzen of schapen zijn ideaal voor een koude slaapkamer en wanneer je in bed ligt het snel warm wilt hebben. Makkelijk wanneer je je bed op wil maken omdat het licht van gewicht is. Nadeel is wel dat het zo goed de warmte behoudt waardoor het voor mensen die ‘s nachts veel transpireren minder geschikt is. De Texeler dekbedden van dons zijn tegenwoordig zo samengesteld dat zij de positieve eigenschappen van dons behouden en door een unieke samenstelling bijvoorbeeld door het vulgewicht.

Katoenen dekbedden

Dekbedden gemaakt van katoen zijn vochtopnemend en – regulerend, hierdoor ook erg geschikt voor warme zomers. Het grootste voordeel van dekbedden van katoen is dat je deze makkelijk op hoge temperaturen kunt wassen waardoor je bacteriën en huismijt doodt.

Conclusie wanneer je last hebt van een stof- of huismijtallergie is katoen zeker aan te raden omdat je deze altijd op hoge temperaturen kunt wassen. Mocht je hiervan geen last hebben dan is het zeker aan te raden om te gaan voor alle positieve eigenschappen van dons of wol en deze gaan sowieso langer mee.  Hop naar bed, lekker slapen en genieten van je Texeler dekbed of de katoenen variant.