Waarom een half uur wandelen per dag gezond is

Veel mensen vinden een stuk wandelen fijn en rustgevend. En dit is gelijk al één van de belangrijkste redenen waarom iedere dag een stuk wandelen goed voor de (geestelijke) gezondheid is. Helemaal met het mooie weer dat er de komende tijd aan gaat komen is wandelen een ontzettend leuke manier van relaxen is. 

De voordelen van wandelen

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van enkele redenen waarom een half uur wandelen per dag gezond is. 

Wandelen maakt vrolijk

Misschien wel het belangrijkste: Wandelen maakt vrolijk. Door te gaan wandelen wordt de stof Serotonine aangemaakt. Dit ‘gelukshormoon’ maakt mensen vrolijk en helpt tegen depressiviteit. 

Conditie opbouwen

Niet iedereen heeft een stalen conditie en sommige hebben zelfs helemaal geen conditie. Beginnen met een half uur wandelen is een goede manier om je conditie langzaam op te bouwen en weer richting een leven met sport te gaan. 

Helpt met afvallen

Een half uur wandelen helpt met afvallen. Met een half uur wandelen verbrand je zo’n 120 calorieën. 

Zorgt voor lagere bloeddruk

Een half uurtje wandelen zorgt voor een lagere bloeddruk. Door dagelijks te bewegen verlaag je je cholesterolgehalte. 

Het vermindert de kans op Alzheimer

Uit onderzoek blijkt dat mensen die dagelijks bewegen een beter geheugen hebben. Daarnaast blijkt dat mensen die dagelijks bewegen minder kans hebben op Alzheimer. 

Waar wacht je nog op? 

Redenen genoeg om tijdens je werk even een rondje te gaan lopen. Even achter het scherm vandaan en bewegen in de buitenlucht. Voor meer tips, feiten en nieuws over gezondheid, kijk op: https://www.levenvandaag.nl/c/gezondheid/